Roreglement

Mission/Vision

ROSPIN&DEMENS - Ro4livet

Opstart 26. september 2019

Nyborg Roklub starter nyt spændende demens pilotprojekt op - RO4LIVET -, som bl.a. består af aktiviteter for demensramte og pårørende. Projektet bliver gennemført i samarbejde med Nyborg Kommune og Alzheimerforeningen. Nyborg Kommune har bevilliget midler via Borgerbudget 2019: ”Sammen om demens”, og derfor er deltagelse på holdene i pilotperiodengratis for borgere i Nyborg Kommune. Projektet har derudover en målsætning om at kunne certificere Nyborg Roklub som demensvenlig forening og dermed at udbrede ”Demensven”- konceptet til såvel medlemmer som pårørende m.fl.

”I Nyborg Roklub har vi en mission om at: # Øge sundheden i Nyborg Kommune via roning - samt en vision om at: # Være en klub i vækst og udvikling i Nyborg Kommune. Derfor påtager vi os som forening i Nyborg Kommune et socialt ansvar i demensregi og stiller os til rådighed med frivillige og aktivitetstilbud.

I Nyborg Roklub er vi ca. 160 medlemmer. Vi har både medlemmer som ro på vandet og medlemmer som deltager på forskellige hold i vores flotte motionslokale. Vi har vi en rigtig god seniorafdeling med ca. 80 medlemmer, så sandsynligheden for at møde demens er stor. Derfor har vi valgt at tage aktivt del i udbredelsen af viden om demens. Som roklub vil vi gerne være én af Nyborg Kommunes foregangsforeninger i nedbrydelse af tabu og fordomme omkring demenssygdommene. Vi vil gerne kunne give plads og mulighed for at alle medlemmer kan føle sig som en del af roklubfamilien, - uanset skavanker, og dermed bidrage med hver især magter.” Oplyser projektansvarlig Lena Jørgensen.

”Ifølge DGI har forskning på demensområdet vist, at motion og socialt samvær kan hjælpe og udsætte sygdomsforværringer, og her mener vi, at os i foreningslivet grundlæggende kan tage et samfundsmedansvar, ved både at fastholde medlemmer og inkludere nye medlemmer med begyndende svigtende helbred samt hjælpe pårørende i den svære livs omstillingsproces, hvor man f.eks. bliver ramt af en pårørende-sygdom som demens desværre også er.” Uddyber Anne-Mette Simonsen, som er aktiv seniorroer på ro spinningholdene og medinitiativtager til RO4LIVET.

Torsdag d. 26. september starter Nyborg Roklubs RO4LIVET.  Projektet løber over 12 uger og henvender sig til borgere ramt af demens som bor i Nyborg Kommune. Der vil blive fokuseret på godt humør, puls, styrke, balance og socialt samvær på ”land” på adressen: Havnepromenaden 6, 5800 Nyborg. Der er en ugentlig mødegang á 2 timer fra kl. 9.30-11.30.  Træningen foregår  med instruktør og frivillige hjælpere i roklubbens motionslokale, hvor romaskiner, vægte, elastikker m.m. står klar. Der kan max. være 10 pers. på holdet, så det er tilmelding efter først til mølle princippet.  Hvis der er pårørende eller ledsagere, som ønsker at deltage, er de meget velkomne i klublokalet til hygge over en kop kaffe, afspænding, et slag kort eller måske en omgang træning.

Der vil være frivillige hjælpere i klublokalet. (For spørgsmål eller tilmelding kan Lena Jørgensen kontaktes på 40 94 47 94.)

RO4LiVET har også forløb for pårørende og efterladte. Forløbene er på 4 gange, og startes op løbende. Fokus vil være på det sociale fællesskab, hvor kendskabet til det at leve med demens inde på livet er ”hver mand eje” og, hvor tabu og dagligdags ting kan i talesættes i et fortroligt netværk. Der er adgang til klublokale med køkken og der vil være mulighed for at gå i motionslokalet og f.eks. lave afspænding, styrketræne eller rospinne. Hvad mødegangene skal bruges på er op til deltagernes ønsker og behov, og planlægges sammen med de frivillige ved opstart.

”Med RO4LIVET vil vi i Nyborg Roklub tage medborgerskab i lokalsamfundet og tilbyde et inkluderende fællesskab i foreningens regi. Vi ønsker at invitere demensramte og pårørende til tryghed og livskvalitet i et socialt foreningsfællesskab. Vi håber derigennem at kunne hjælpe til et meningsfyldt liv i flere af livets øjeblikke, og ”søsætte” nye venskaber.”

Hvis man ønsker at vide mere om projektet RO4LIVET, har spørgsmål eller gerne vil med på et af holdene,

kan man kontakte Lena Jørgensen, på tlf. nr. 40 94 47 94.

Støt vores sponsorer

• 9524002407-logo-small.jpg